Kinesioteippaus

Fysioterapeutti
Anne Rapola

Fysioterapia, Lymfaterapia, Akupunktio, Hieronta, Kinesioteippaus

Puh. 040 758 1902
fysioterapeutti.rapola@gmail.com
www.fysioterapeuttirapola.com
Nettiajanvaraus

Lue lisää palveluistani!

Huom! Muutan uuteen viihtyisään toimitilaan ma 24.8.2020. Uusi osoitteeni on Viipurintie 35-37, Hämeenlinna. Uudet toimitilat sijaitsevat katutasossa vain kilometrin päässä nykyisistä ja pihassa on hyvin paikoitustilaa. Lämpimästi tervetuloa!

Fysioterapeutti Anne Rapola kertoo: Mitä kinesioteippaus on?

Kinesioteippaus on pätevä hoitomuoto moniin vaivoihin!

"Japanilainen kiropraktikko kehitti kinesioteippauksen 1970-luvulla
muotoilemalla teipin pinnan aaltomaisesti. Tämä mahdollisti teipin venyttämisen
ja siihen pohjautuukin kinesioteippauksen idea; kuutta eri tekniikkaa
käyttämällä teippiä venytetään hoidettavaan kohteeseen soveltuvalla tavalla.

Olen kinesioteipannut asiakkaitani koulutuksen jälkeen syksystä 2010 saakka. Olen toiminut myös kinesioteippiä maahantuovan yrityksen edustajana terveysalan messuilla. Lisäksi salibandyliigajoukkueen fysioterapeuttina olen teipannut pelaajia otteluiden alla.

Vastaanotollani käytän kinesioteippausta tuki-ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksen tukena esimerkiksi alaselkä- ja niskahartiavaivoissa. Teipattavat kohteet vaihtelevat urheiluvammoista lihaskireyksiin ja erilaisiin kiputiloihin. Useimmissa vaivoissa teippauksesta on hyötyä, oli kyse sitten kilpaurheilijasta tai kenestä tahansa.

Perinteiseen urheiluteippiin verrattuna kinesioteipin etuja ovat huomattavasti monipuolisemmat käyttöaiheet ja teipin pitkä käyttöaika;oikein asennettuna teippiä voi pitää viikonkin."